Η αξία του πρωινού καφέ στη δουλειά

Diet

Η αξία του πρωινού καφέ στη δουλειά

Για να πάτησες πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, είμαστε σίγουροι πως ανήκεις σ΄εκείνους που απολαμβάνουν τον πρωινό καφέ. Άλλοτε βιαστικά πριν τη δουλειά και άλλοτε στο γραφείο διαβάζοντας τα emails σου.

Για εσένα λοιπόν ο πρωινός καφές έχει ουσιαστική αξία. Είναι το καθημερινό ρόφημα που σου δίνει ενέργεια, ενδεχομένως επιταχύνει το πρωινό σου «ξύπνημα», θέτει σε λειτουργία τον εγκέφαλο και ταυτόχρονα αποτελεί την πιο απολαυστική παρέα για να ξεκινήσει η μέρα. Σκέψου μόνο πως είσαι όταν κάτι συμβεί και δεν προλάβεις να πιεις το καφεδάκι σου την ώρα που το συνηθίζεις…

Το ίδιο ισχύει και για όσους πίνουν πράσινο τσάι- και δεν είναι τόσο του καφέ- γιατί η ιεροτελεστία του «πρωινού ροφήματος» καλύπτει τις ίδιες ανάγκες ανεξαρτήτως του αν πίνεις καφέ ή όχι.

Πρωινός καφές σημαίνει “brain work”

Ο πρωινός καφές λοιπόν στο γραφείο κάνει το λεγόμενο “brain work” με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας, περιορίζει το αίσθημα της κούρασης ή υπνηλίας, τονώνει τον οργανισμό και επιταχύνει τον μεταβολισμό. Ας δώσουμε όμως βάση στα πρώτα οφέλη του για την καλύτερη αφύπνιση του μυαλού μας. Αυτή η «ώθηση» στον εγκέφαλο, συμβάλλει στην καλύτερη σκέψη και πιο καθαρή κρίση ενώ σε βοηθάει ώστε να διατηρήσεις τα επίπεδα της συγκέντρωσής σου υψηλά. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη παραδοχή δεν ισχύει αν προσθέσεις στον καφέ σου ζάχαρη, σιρόπι καραμέλας ή ό,τι άλλο σου αρέσει να συμπληρώνεις. Καλύτερα να απολαύσεις τον καφέ σου συνοδευόμενο από ένα γλυκό, παρά να περιορίσεις τη θετική δράση του και να αλλοιώσεις τη γεύση του.

Ο καφές ανεβάζει τη διάθεση κι ενισχύει τη μνήμη

Και κάπου εδώ έρχεται έρευνα του Harvard να κάνει λόγο για την αυξημένη προτίμηση των γυναικών στον καφέ, τονίζοντας πως οι κυρίες που καταναλώνουν καφέ έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες για κατάθλιψη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι βιταμίνες, η καφεϊνη και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές ενισχύουν τη μνήμη, ανεβάζουν την ψυχολογική διάθεση, ενδυναμώνουν τις γενικές γνωστικές ικανότητες και τα skills μας, επαγρυπνούν και κάνουν το άτομο που καταναλώνει καφέ να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στα αντανακλαστικά του. Για όσους μάλιστα ασχολούνται με τον αθλητισμό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο πρωινός-και όχι μόνο- καφές βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Γιατί Deligios Coffee Plus

Φτιάχτηκε ειδικά γι΄αυτους που αναγνωρίζουν τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού αλλά δε μπορούν να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους.

Ο Deligios coffee Plus έχει αυθεντική γεύση καφέ και συνδυάζει ιδανικά τα οφέλη του καφέ με τα οφέλη μίας κούπας πράσινου τσαγιού, ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθάει στην απώλεια βάρους, και αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία καφέ. Αρκεί να τη δοκιμάσεις! Μπορείς να απολαύσεις 2 με 3 ροφήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχεις την αυθεντική γεύση καφέ και τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Και για το τέλος σου αφήνουμε το καλύτερο… Πόσες φορές θέλεις να πιεις έναν καφέ στη δουλειά, αλλά βαριέσαι τη διαδικασία να τον φτιάξεις και καταλήγεις να τον παραγγείλεις σπαταλώντας έτσι και χρήματα; Ο Deligios Coffee Plus είναι στιγμιαίος καφές, παρασκευάζεται πολύ εύκολα και μπορείς να τον απολαύσεις ζεστό ή κρύο ανάλογα τον καιρό και τις προτιμήσεις σου. Αυτό θα πει αξία πρωινού καφέ.

Πηγές

https://www.healthline.com/nutrition/top-13-evidence-based-health-benefits-of-coffee

https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/coffee-depression-women-ascherio-lucas/

 

Archives