Πράσινο Τσάι και το καλοκαίρι

Diet

Πράσινο Τσάι και το καλοκαίρι

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το πράσινο τσάι έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, με πρώτες αυτές της ενίσχυσης του μεταβολισμού και της απώλειας βάρους. Τα οφέλη όμως του πράσινου τσαγιού δεν περιορίζονται…

Η μακροχρόνια κατανάλωση τσαγιού σχετίζεται επίσης με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης και με τον περιορισμό των τραυματισμών (μικρών ή μεγάλων). Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το πράσινο τσάι συμβάλλει στη μείωση της απώλειας της οστικής μάζας χάρη στην αντιοξειδωτική κι αντιφλεγμονώδη δράση του. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωσή του μας βοηθάει να ξεπεράσουμε μαζί με τις συνοδευτικές ασκήσεις και τους μυϊκούς πόνους ή τραυματισμούς.

Κατεχίνες και πράσινο τσάι

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού προκύπτουν από την υψηλή περιεκτικότητά του στα φλαβονοειδή των φύλλων του, που είναι αντιοξειδωτικά. Το πράσινο τσάι αποτελεί την καλύτερη πηγή κατεχίνων και οι κατεχίνες είναι πιο δυνατές από τις βιταμίνες C και E όσον αφορά την παρεμπόδιση της οξειδωτικής βλάβης στα κύτταρά μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σύμφωνα με μελέτες, που δε σταματούν να γίνονται σχετικά, το πράσινο τσάι έχει θετική δράση στην πρόληψη κι αντιμετώπιση ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος (δέρματος, μαστού, πνευμόνων, εντέρου, οισοφάγου κ.ά.), οι καρδιοαγγειακές παθήσεις και ό,τι προκαλεί τις γαστρεντερικές διαταραχές.
Πρόσφατες μάλιστα έρευνες αποδεικνύουν τα εξής:
1. Βοηθάει στην αργή ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Η επιγαλλοκατεχίνη ανέστειλε τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων σε όγκους του μαστού.
2. Εμποδίζει τη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες και βοηθάει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου.
3. Καίει το λίπος της κοιλιάς, αφού οι κατεχίνες ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της και επιταχύνουν την απώλεια βάρους.
4. Καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων, αφού η επιγαλλοκατεχίνη καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που «γερνούν» και επιβαρύνουν το δέρμα μας.

Η αλήθεια είναι πως οι γνώμες και τα αποτελέσματα ερευνών διίστανται. Καμία όμως έρευνα δεν κάνει λόγο για αρνητικές επιπτώσεις. Οι «αμφισβητήσεις» έγκεινται στην ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε και στο βαθμό του οφέλους. Οπότε πράσινο τσάι για έναν πιο υγιεινό και ωφέλιμο τρόπο ζωής!

Το πράσινο τσάι Green Tea Plus που περιέχει και χυμό ρόδι τονώνει τον μεταβολισμό αυξάνοντας τις καύσεις και μπορείτε να το απολαμβάνετε κρύο ή ζεστό.

Πηγές

1. www.health.harvard.edu/cancer/ask-the-doctor-drinking-green-tea-may-lower-health-risks
2. www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-960-GREEN+TEA.aspx?activeIngredientId=960&activeIngredientName=GREEN+TEA&source=2
3. www.organicfacts.net/health-benefits/green-tea.html

Archives